Podcasts

24syv’s Reporterne om truslen fra russisk påvirkning i Danmark
Ifølge både PET og EU’s udenrigstjeneste arbejder Rusland målrettet med at sprede falske informationer i Vesten. Flere eksperter peger på, at Danmark alt for længe har vendt det blinde øje til truslen fra den russiske propagandamaskine.

https://open.spotify.com/episode/28iTcH9PFQ0kcmqgfongDi?fbclid

24syv’s Konfliktzonen om Kremls indflydelsesagenter
I Tyskland er der en russiske stemme stærk. Der er nu sat navn på en række personer, som aktivt viser sin støtte til den russiske invasion af Ukraine. Især parret Elena Kolbaniskova og Rostislav Teslyuk er velkendt – blandt andet for at have arrangeret demonstrationer i Köln.

https://24syv.dk/episode/kremls-indflydelsesagenter

Frihedsbrevets Fri Ukraine, program 64. Har Ukraine vundet fortællingen om krigen?
Krigen i Ukraine er ikke kun en kamp om militær sejr. Det er også en kamp om narrativer, politisk vilje og folkelig opbakning. Det fortæller militæranalytiker Jeanette Serritzlev, der svarer på spørgsmål om prisen for Ukraines dygtige informationskrig.

https://frihedsbrevet.dk/podcasts/fri-ukraine/


IDA’s Techtopia 228: Tiktokkrigen
Krigen i Ukraine er den første krig, som kan følges på sociale medier. Det er også en krig, man selv kan deltage i hjemme fra sofaen på direkte opfordring af Ukraine. Men hvad er konsekvensen af at blive cyberpartisan?

https://ida.dk/viden-og-netvaerk/idas-podcast/techtopia/techtopia-episoder-2022/techtopia-228-tiktokkrigen

Radio4’s Kraniebrud: Informationskrig
Information kan være et våben, ligesom bomber og geværer. Det kan være at skjule eller tilbageholde information eller sprede fake news og propaganda. At bruge information som våben er langt fra noget nyt, men hvornår kan man første gang tale om en decideret informationskrig? Det bliver du klogere på i dagens program, der stiller skarpt på informationskrige, propaganda og konspirationsteorier. Undervejs kommer vi omkring de informationskrige, der bliver ført på statsnivaeu, og som har store nyhedsmedier som talerør, og så skal vi også se nærmere på de informationskrige, der bliver ført af konspirationsteoretikere på sociale medier. Medvirkende: Jeanette Serritzlev, militæranalytiker på Forsvarsakademiet, Thomas Wegener Friis, lektor i historie ved Syddansk Universitet, og Casper Wichmann, koordinator ved tænketanken ThinkChina. Vært: Maja Jensen

https://podcasts.apple.com/dk/podcast/informationskrig/id1490572243?i=1000502486689