Konfliktzonen: Frit Rusland!
Den russiske region Belgorod, der ligger på grænsen til Ukraine, er blevet ramt af adskillige angreb. Ifølge flere kilder, var det den russiske oprørsgruppe “Legionen for et Frit Rusland”, der stod bag. Altså russere, som angreb Rusland. Vi ser nærmere på spekulationerne.
https://podcasts.apple.com/dk/podcast/frit-rusland/id1610096109?i=1000614274964
Radio4’s Kraniebrud: MISINFORMATION: HVORDAN MINDSKER VI TRUSLEN MOD DEMOKRATIET?
Sociale og digitale medier udvisker grænser og giver mennesker fra hele verden mulighed for at komme i kontakt med hinanden og udveksle holdninger og viden. Men på trods af det store potentiale, så kan de online platforme ende med at skade vores demokrati. Mulighederne for produktion og deling af misinformation er nærmest uendelige, og misinformation om krige, politik, sundhed og klima udgør en stor trussel mod den demokratiske samtale. Derfor er der brug for mere viden om, hvilke brugere, der bliver eksponeret for misinformation, og hvordan den spredes fra land til land gennem det grænseløse internet.
https://www.radio4.dk/program/kraniebrud/?gid=71609&title=title
24syv’s Reporterne om truslen fra russisk påvirkning i Danmark
Ifølge både PET og EU’s udenrigstjeneste arbejder Rusland målrettet med at sprede falske informationer i Vesten. Flere eksperter peger på, at Danmark alt for længe har vendt det blinde øje til truslen fra den russiske propagandamaskine.
https://open.spotify.com/episode/28iTcH9PFQ0kcmqgfongDi?fbclid
24syv’s Konfliktzonen om Kremls indflydelsesagenter
I Tyskland er der en russiske stemme stærk. Der er nu sat navn på en række personer, som aktivt viser sin støtte til den russiske invasion af Ukraine. Især parret Elena Kolbaniskova og Rostislav Teslyuk er velkendt – blandt andet for at have arrangeret demonstrationer i Köln.
https://24syv.dk/episode/kremls-indflydelsesagenter
Frihedsbrevets Fri Ukraine, program 64. Har Ukraine vundet fortællingen om krigen?
Krigen i Ukraine er ikke kun en kamp om militær sejr. Det er også en kamp om narrativer, politisk vilje og folkelig opbakning. Det fortæller militæranalytiker Jeanette Serritzlev, der svarer på spørgsmål om prisen for Ukraines dygtige informationskrig.
https://frihedsbrevet.dk/podcasts/fri-ukraine/
IDA’s Techtopia 228: Tiktokkrigen
Krigen i Ukraine er den første krig, som kan følges på sociale medier. Det er også en krig, man selv kan deltage i hjemme fra sofaen på direkte opfordring af Ukraine. Men hvad er konsekvensen af at blive cyberpartisan?
https://ida.dk/viden-og-netvaerk/idas-podcast/techtopia/techtopia-episoder-2022/techtopia-228-tiktokkrigen
Radio4’s Kraniebrud: Informationskrig
Information kan være et våben, ligesom bomber og geværer. Det kan være at skjule eller tilbageholde information eller sprede fake news og propaganda. At bruge information som våben er langt fra noget nyt, men hvornår kan man første gang tale om en decideret informationskrig? Det bliver du klogere på i dagens program, der stiller skarpt på informationskrige, propaganda og konspirationsteorier. Undervejs kommer vi omkring de informationskrige, der bliver ført på statsnivaeu, og som har store nyhedsmedier som talerør, og så skal vi også se nærmere på de informationskrige, der bliver ført af konspirationsteoretikere på sociale medier. Medvirkende: Jeanette Serritzlev, militæranalytiker på Forsvarsakademiet, Thomas Wegener Friis, lektor i historie ved Syddansk Universitet, og Casper Wichmann, koordinator ved tænketanken ThinkChina. Vært: Maja Jensen
https://podcasts.apple.com/dk/podcast/informationskrig/id1490572243?i=1000502486689