Tema i Kraniebrud: Informationskrig

Information kan være et våben, ligesom bomber og geværer. Det kan være at skjule eller tilbageholde information eller sprede fake news og propaganda. At bruge information som våben er langt fra noget nyt, men hvornår kan man første gang tale om en decideret informationskrig? Det bliver du klogere på i dagens program, der stiller skarpt på informationskrige, propaganda og konspirationsteorier. Undervejs kommer vi omkring de informationskrige, der bliver ført på statsniveau, og som har store nyhedsmedier som talerør, og så skal vi også se nærmere på de informationskrige, der bliver ført af konspirationsteoretikere på sociale medier.

Medvirkende: Jeanette Serritzlev, militæranalytiker på Forsvarsakademiet, Thomas Wegener Friis, lektor i historie ved Syddansk Universitet, og Casper Wichmann, koordinator ved tænketanken ThinkChina. Vært: Maja Jensen.

Lyt til udsendelsen her.