Boganmeldelse: Krig er alt. Alt er krig.

Interdependens mellem stater skulle mindske risikoen for krig. Sådan lød parolen engang. I dag er stater mere forbundne end nogensinde, men krigen forsvandt aldrig, skriver Mark Galeotti i sin nye bog The Weaponisation of Everything. Til gengæld kan krigen iklæde sig så mange former, at det er svært at skelne fred fra krig. Emnet er væsentligt, projektet prisværdigt. Desværre er resultatet lidt en bog om alting.

I bogen The Weaponisation of Everything forsøger Mark Galeotti at beskrive en ny form for krig. Hvor det klassiske konfliktspektrum går fra fred over krise til krig, er der her tale om flydende overgange. Konventionel krig er stadig en risiko, men fred som i “dyb fred og ingen fare” er snarere en teoretisk idé. I stedet er vi i en tilstand af strategisk konkurrence, hvor alle midler potentielt kan våbenliggørelse. “War without warfare” kalder han det. Krig uden krigsførelse. Spørgsmålet er, om det ikke snarere er omvendt: krigsførelse uden krig. Det vil sige krigsførelse med alle andre midler end konventionel krig i form af indsættelse af store væbnede styrker.

Læs hele boganmeldelsen på Kommunikationsforum.dk.