Analyse på Kforum: Kaos i Kreml?

”Enhver, der påstår at vide, hvad der sker i Rusland om et år, er en idiot.” Citatet er tilskrevet en russisk politiker, men måske er det bare en vittig internetbruger. Ikke desto mindre rummer citatet ganske godt usikkerheden ved at forsøge at bringe mening i den sidste uges russiske kaos. Denne analyse tager derfor forbehold for, at den hurtigt kan blive overhalet af virkeligheden.

Fredag indledte den russiske indenrigsefterretningstjeneste FSB en sag mod lederen af den private militære virksomhed Wagner, Yevgeniy Prigozhin. Sagen skyldtes angiveligt videoer og lydbeskeder fra Prigozhin, hvor han anklagede den russiske forsvarsminister Shoigu for at føre både præsident Putin og den russiske befolkning bag lyset ved at anvende et falsk narrativ for krigen i Ukraine – og derfor opfordre til oprør.

Læs hele analysen her: https://kforum.dk/nyheder/analyser/article16191707.ece.