Artikel på Krigeren.dk: Virusbefængt desinformation som psykologisk krigsførelse

Illustration: Krigeren.dk.

Coronavirus er en kamp om sundhed. Og om storpolitik og magt og penge. Folk over hele verden er bange og forvirrede; af frygt for sygdom, sult og arbejdsløshed. Usikkerheden om, hvad der er sandt, er stor. Samlet set er det ideelle vækstbetingelser for desinformation og konspirationsteorier.

Det er ikke nyt, at sygdomme og vira bruges til at fortælle historier om andre. Om det er i afgrænsede samfund, hvor man udstøder dem, man har besluttet er skyldige for misèren – eller om det er som led i et storpolitisk spil. Aktuelt hedder det coronavirus. Og selvfølgelig er der også desinformation i spil i disse coronatider, som også er elementer i psykologisk krigsførelse.

Læs hele artiklen på krigeren.dk.