DR Genstart: Hvis krigen kommer

Jeanette Serritzlev har været på besøg hos DR’s podcast Genstart til en samtale om samfundsrobusthed, beredskabskommunikation og individuelt prepperi – eller det, som man også bare kalde ‘et lille nødlager, bare for en sikkerheds skyld …’ 🙂

Baggrunden for samtalen var en kronik, som Jeanette Serritzlev i samarbejde med kollegerne Rasmus Dahlberg og Iben Bjørnsson fra Forsvarsakademiet havde i Berlingske Tidende tidligere i år: https://www.berlingske.dk/kronikker/danmark-udsendte-i-1962-pjecen-hvis-krigen-kommer-er-det-ikke-tid-til-en

Hensigten med kronikken var ikke et alarmistisk opråb, men derimod blot en opfordring til at overveje en mere proaktiv kommunikation til befolkningen og på den måde også bidrage til at styrke samfundssikkerheden samlet set.

Om episoden af Genstart:

“Udstyret med engangsbatterier, trangia og dåsetun, forbereder de sig på de værst tænkelige scenarier. Vores svenske og norske naboer fylder skabene og intensiverer deres beredskabsplaner på opfordring fra landets øverste niveau. Men i Danmark forholder myndighederne sig fortsat tavse, når det kommer til risikoen for krig. Det virker efterhånden til, at vi er det eneste nordiske folk, der ikke forbereder sig på fjendtlige angreb. Men dén går ikke længere, advarer Forsvarsakademiets militæranalytiker Jeanette Serritzlev. I dagens Genstart fortæller hun om de hybride truslers gråzoner, og hvordan Danmark egentlig er stillet, hvis krigen kommer.”

Link til udsendelsen
https://www.dr.dk/lyd/special-radio/genstart/genstart-2024/genstart-hvis-krigen-kommer-11802450052