KRONIK: ER DET TID TIL EN NY UDGAVE AF ’HVIS KRIGEN KOMMER’?

Sammen med Rasmus Dahlberg og Iben Bjørnsson har Jeanette Serritzlev skrevet en kronik i Berlingske om beredskabskommunikation. Med reference til, hvad vi ser i andre nordiske lande, spørger vi, om det er på tide at overveje en ny udgave af ’Hvis krigen kommer’ – den kendte pjece, der blev husstandsomdelt i 1962.

Som kronikørerne skriver, handler hensigtsmæssig beredskabskommunikation ikke om at råbe ulven kommer:

”Det handler derimod om at sætte befolkningen i stand til at handle, hvis ulven pludselig er her. Samme argumentation ligger bag førstehjælpskassen i bilen og brandforsikringen til huset. Vi gør det ikke, fordi vi har lyst, men fordi det ville være værre uden.”

Læs hele kronikken her:

https://www.berlingske.dk/kronikker/danmark-udsendte-i-1962-pjecen-hvis-krigen-kommer-er-det-ikke-tid-til-en